Deniz Kartalı

BEYKOZ’DA SU SAMURLARININ KAR DANSI

İstanbul Boğazı’nın sessiz sahiplerinden su samurlarının Beykoz balıkçı barınağındaki görüntüleri doğanın yenileyici gücünü hatırlattı. Çok iyi sualtı avcılıklarının yanında oyuncu karakterleriyle herkesin sevgisini kazanan su samurlarından 3 bireyin balıkçı barınağının kar örtüsündeki oyunları mutluluk saçtı.

BEYKOZ’DA SU SAMURLARININ KAR DANSI
4.770 views
14 Şubat 2021 - 12:26

Geleneksel balıkçılığın yansıması

Nehir ve göl kıyılarında yaşayan etçil memeli su samurları doğanın en iyi sualtı avcılarından biri. Tarih boyunca İstanbul Boğazı’nın her yerinde görülen ama nesli tükenme tehlikesi geçirdiği için sayıları azalan su samurlarının balıkçı barınakları ve marinalarda ortaya çıkması bilim insanlarını mutlu ediyor. İri kafası nedeniyle deniz memelisi olan foklarla bile karıştırılan su samurlarının İstanbul’un pek çok balıkçı barınağında ortaya çıktığı bilgisi üzerine, çevrelerinde dolaşan insanlar şirin canlıları görüntülemek için çabalıyor. İstanbul’un geleneksel balıkçılık yöntemleriyle avlanan denizle dost balıkçı barınaklarından Beykoz Su Ürünleri Kooperatifi’nde ortaya çıkan 3 su samuru yağan karla birlikte kendilerini iskeleye bırakarak beyaz örtünün tadını çıkardı. 3 su samurunun oyunu barınaktaki deniz dostu balıkçıların ilgisini çekerken, aynı ortamı paylaşmanın verdiği mutluluğunu yaşattı.

“Doğayı tüm canlılarla sevmeliyiz”

Beykoz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Şükrü Canbaz, 7-8 yıl önce bir erkek su samurunun gelmesiyle başlayan sürecin bu görüntülere neden olmasına çok sevindiklerini belirtti. Deneyimli balıkçı Canbaz, “ Bizler denizi içinde barındırdığı tüm değerlerle seven insanlarız. Balıkçılar diğer canlıların yaşamlarına saygı gösterdiği oranda mutlu olabilir. Su samurları birkaç yıl içinde 3 tane oldu. Şimdi bir aile gibi içimizdeler. Balık parçalarını, ağlardan temizlediğimiz yengeçleri suyun altında bulup yiyorlar. Çok akıllılar. Yaz aylarında daha sakin olan kuzeye doğru göç edip kışın yine barınağımıza geliyorlar. Taşlıklarda kendilerine yuva yaparak doğal bir ortam sunuyorlar. Birkaç yavru kediyi yediler. Ağlardan balık çaldıkları da oluyor. Ama biz onların dünyasına girdik. Anlayışlı olmalıyız. Bir zamanlar çevremizde yetişen yaban ördeklerini de tüm Beykoz’a dağıldığını görmek bizi mutlu ediyor. Su samurlarıyla aynı ortamı paylaşmaktan mutluyuz. Doğanın yenileyici gücü işte bu” dedi.

Su samurlarını görüntülemek için sabır ve sevgiyle bekleyen Beykoz Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Serhat İnan ise, “Limanımızda birkaç yıldır su samurlarının varlığını biliyorduk, birkaç kez geceleri varlıklarına ve deniz dibinde nasıl avlandıklarına şahit olmuştuk. Daha önceleri videoya alma şansımız olmamış her yaklaşmaya çalıştığımızda bizden kaçmışlardı. Dün gece saat 04.00 civarında İstanbul’un güzelliğine güzellik katan beyaz örtünün örtülmeye başladığı anlarda avcı dostlarımızla, balıkçı barınağımız içindeki yüzen iskelede 2 yavru ve 1 yetişkin su samurunun dansına şahit olduk. Nesli tükenmekte olan bir canlının bu kadar yakınında olup bu güzel gösteriyi görmek bizi çok heyecanlandırdı. Umarım ki böyle güzel görüntülere bir daha denk geliriz” dedi.

 

KÖŞE YAZARLARI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
STM’DEN DUVAR ARKASI RADAR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
ÇiN UZAY HACMİNİ ARTIRIYOR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
DAĞIN KRALI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
TOPRAK ZAFERE SÜRÜYOR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
CAM ŞİŞE ATMA ORMANI YAKMA
GÜNLÜK HABER AKIŞI
SHENZHOU 15 YERYÜZÜNE DÖNDÜ
GÜNLÜK HABER AKIŞI
İSTANBUL PLAJLARI YAZA HAZIR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
HAYDİ GÖLDE BALIK TUTALIM…
GÜNLÜK HABER AKIŞI
RENK KODLU MARS HARİTASI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Bugün Dünya Yunus Günü!
GÜNLÜK HABER AKIŞI
YUNANİSTAN’DA TREN KAZASI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
RÖMORKÖR ALABORA OLDU
GÜNLÜK HABER AKIŞI
TÜRK GEMİSİ KARAYA OTURDU
GÜNLÜK HABER AKIŞI
EYT 1 YIL ERTELENEBİLİR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
ENGELLİLERİN ACI FERYATLARI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
YİNE SINIFTA KALDIK
GÜNLÜK HABER AKIŞI
SULAK ALANLARI ONARMA ZAMANI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Anneler Günü Kutlu Olsun

Copyright © 2024 Deniz Kartalı. Tüm Hakları Saklıdır.   |   Gizlilik Politikası