Deniz Kartalı

SUALTINA ADANAN BİR ÖMÜR VE OKAN YEŞMİL

Türk sualtı camiasının sembol isimlerinden olan Okan Yeşmil 6 Kasım 2019 günü henüz 50 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Türkiye’de sualtı sektörünün gelişmesi için pek çok yeniliğe imza atan ve yaşamını bu sektöre ayıran Okan Yeşmil, ailesi ve sevenleri tarafından Karacaahmet Mezarlığı’nda anıldı.

SUALTINA ADANAN BİR ÖMÜR VE OKAN YEŞMİL
629 views
07 Kasım 2021 - 14:28

MARK V BAŞLIĞI İLE YATIYOR

Kadıköy’de bulunan Amphora Dalış Merkezi, Okan Yeşmil’in ilginç deniz tutkusunu yansıtıyordu. Eserler ve eski dalış tekniklerine olan tutkusuyla bilinen Yeşmil, vefatının ardından ailesi Amphora Dalış Merkezi’ni kapatmak zorunda kalmıştı. Karacaahmet Mezarlığı’nda ki mezarının üzerine çok sevdiği Mark V dalış başlığından bir simgenin konulmasını sağlayan sevenleri mezarı başında toplanarak Okan Yeşmil’i büyük hasretle andı. Ölümünün ardından 2 yıl geçen Yeşmil’in eşi Ayşenur Yeşmil, “ Ne güzel insanlar biriktirmiş. Sualtı nasıl güzel bir dünya oluşturmuş bir kez daha gördüm” dedi. Yeşmil’i anmaya Bodrum’dan gelen can dostu Kenan Doğan, birlikte pek çok anısı bulunan Bahadır Keskinkılıç, eski arkadaşı Mehmet Kaya, Derinlere Saygı Dalış Topluluğu Başkanı Cemil Şen ve motosiklet camiasından Aşır Ergin gibi isimler katıldı.  Mensubu olduğu Türk Balıkadamlar Kulübü’nden hiç kopmayan Yeşmil, hayatını sualtı sektörüne adamıştı. Henüz SCUBA yönetiminin geliştirilmediği dönemlerden kalma dalış başlıklarıyla sualtı tutkusunun peşinden giden Yeşmil, yeni ve eski teknolojilerin arasındaki gelişim sürecini de en iyi bilenlerden biriydi.

OKAN YEŞMİL’İN EBEDİYETE GİDİŞİNİN ARDINDAN 2 YIL GEÇTİ

Kadıköy’de bulunan Amphora Dalış Merkezi, Okan Yeşmil’in ilginç deniz tutkusunu yansıtıyordu. Eserler ve eski dalış tekniklerine olan tutkusuyla bilinen Yeşmil, vefatının ardından ailesi Amphora Dalış Merkezi’ni kapatmak zorunda kalmıştı. Karacaahmet Mezarlığı’nda ki mezarının üzerine çok sevdiği Mark V dalış başlığından bir simgenin konulması için arkadaşları harekete geçti. Merhum Yeşmil’in eşi Ayşenur Yeşmil, “ Ne güzel insanlar biriktirmiş. Sualtı nasıl güzel bir dünya oluşturmuş bir kez daha gördüm” dedi.

Aramızdan ayrılışının ikinci yılında Okan Yeşmil’i özlemle anıyoruz. İyi ,nadide bir dostun gidişini duymak insana iyi gelmiyor. Hepimiz çok üzüldük, inanamadık. Okan hayat dolu neşenin tam karşıtı bir insandı. İyi, kötü, çirkin, masum, başarılı, başarısız, fedakar vb. ne kadar becerebilirsek o kadar evrilerek olgunlaşıp, anlıyor, acılar çekip olgunlaşıyoruz. Kimi insan hiç bunlara aldırış etmeden yaşıyor ,kimisi ise düşünüyor, kimisi de iğne oyası gibi işliyor hayatı. Okan duruşuyla, vicdaniyla, dostluğuyla, yardımseverliğiyle aramızda çok sevilen bir arkadaşımızdı. En olmadık zamanlarda neşesiyle güldüren, nüktedanlığı ile espirileriyle neşe saçardı etrafına.. Kızlarını, eşini ve arkadaşlarını sever herkesin yardımına koşardı. Dosttu içindeki neyse oydu. Çocukları ,eşi ve bizler yakın arkadaşları çok şanslıyız.  Sevgili Okan, seni tanıdığım için kendimi şanslı hissediyorum.  İyi ki geldin geçtin bu dünyadan. Bizlere güzel anılarını, dostluğunu ve gülen yüzünü bıraktın. İyi insan nasıl olur deselerdi, Okan’ı gösterirdim O’da sanırım her zaman ki mütevaziligiyle ben mi der ve gülümserdi. Vintage tutkunuydu ,büyük bir kolleksiyonerdi. Tutkuyla yeni aldığı malzemeyi asar, çocuk gibi sevinçle heyecanla onları seyreder ve anlatırdı.

Kışın orta yeri Marmara da donuyoruz ıslak elbiselerle çocuklar siz çirkin biz bir bakıp geleceğiz derdi birkaç arkadaş Marmara’nın yeşil sessizliğinde süzülürdük şu bizim malum taşa. Sözde kimse bilmiyor nereye daldığımızı bunlar gene kaçmış 67’ye derlermiş arkamızdan. çıkınca satha gülümserdik. Neler gördük neler derdi birde oysa ne göreceğiz bir taş, eşkina deniz yıldızları olsun dalıyorduk iste.
İyi insanlar elbiselerini bırakıp gidiyorlar ve bizleri bulundukları yerden seyrediyorlar derim hep. Sari paletlerin, ailen bize emanet bizlerde geleceğiz elbet yanına. Sen buraları merak etme tavlada yeniliyoruz yine. Sen yenince attığın kahkahalarını özlüyoruz kardeşim.
Bizleri hiç sorma, buralar ayni iste böyle ardından herkes seni anıp güzelliklerini ,dostluğunu konuşuyor. Sessiz mavide sen her dalışımızda bizimlesin arkadaşım… Okan, dost ve iyilik biriktirdi yaşamında. Ne mutlu ardında böyle güzellikler bırakıp, özlemle anılmak. Onun adını anılarını yaşatacağız, sevgili eşi ve prensesleri bize emanet. Yıldızlar yoldaşın olsun dostum.
Özlemle anıyoruz.

Nilay Köse

Değerli dostumun anmasına katılamadım. Katılanlara teşekkür ediyorum. Okan’ımıza tekrar tanrıdan rahmet diliyorum. Nur içinde uyusun. Sevenleri onu her zaman kalbinde yaşatacak- MUSTAFA AYDEMİR

Özlendin be huzurlarda uyu kardeşim- TURGAY KOÇAK

 

Son yolculuğuna çıkmadan birkaç saat önce göndermiştin bu fotoğrafı. Hep seninleyiz- MEHMET KAYA

GÜNLÜK HABER AKIŞI
STM’DEN DUVAR ARKASI RADAR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
ÇiN UZAY HACMİNİ ARTIRIYOR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
DAĞIN KRALI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
TOPRAK ZAFERE SÜRÜYOR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
CAM ŞİŞE ATMA ORMANI YAKMA
GÜNLÜK HABER AKIŞI
SHENZHOU 15 YERYÜZÜNE DÖNDÜ
GÜNLÜK HABER AKIŞI
İSTANBUL PLAJLARI YAZA HAZIR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
HAYDİ GÖLDE BALIK TUTALIM…
GÜNLÜK HABER AKIŞI
RENK KODLU MARS HARİTASI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Bugün Dünya Yunus Günü!
GÜNLÜK HABER AKIŞI
YUNANİSTAN’DA TREN KAZASI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
RÖMORKÖR ALABORA OLDU
GÜNLÜK HABER AKIŞI
TÜRK GEMİSİ KARAYA OTURDU
GÜNLÜK HABER AKIŞI
EYT 1 YIL ERTELENEBİLİR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
ENGELLİLERİN ACI FERYATLARI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
YİNE SINIFTA KALDIK
GÜNLÜK HABER AKIŞI
SULAK ALANLARI ONARMA ZAMANI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Anneler Günü Kutlu Olsun

Copyright © 2024 Deniz Kartalı. Tüm Hakları Saklıdır.