Deniz Kartalı

Milli Denizaltı’ya destek yarışması

Milli Denizaltı’ya destek yarışması
Deniz Kartalı( denizkartali@denizkartali.com )
2.433 views
14 Kasım 2019 - 12:14

Derin Arayışlar adlı yarışmayla 2020’den itibaren hız kazanacak milli denizaltı tasarım ve inşa sürecinde, Türk mühendislerin aktif rol alması hedeflendi.

En karmaşık silah: Denizaltı

Dünyanın en karmaşık silahlarından denizaltılar, tüm donanmaların vazgeçilmez savaş gücü. Su üstü silahlarının etkisi uluslar arası silahlanma yarışını şekillendiren denizaltılar sürekli geliştiriliyor. Bu yüzden, Türk donanması için Ekim ayında resmen başlayan MİLDEN Projesi’nin tasarım ve inşa sürecinin önümüzdeki 20 yıl içinde tamamlanması ve MİLGEM’de olduğu gibi milli denizaltıların donanmaya katılması hedefleniyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’na bağlı STM Savunma Teknolojileri Mühendislik, teknolojileri sürekli yenilenen etkin savaş gücü denizaltıların millileşmesi yolunda atılan adımlara bir yenisini ekledi.

Özgün denizaltı düşüncelerini ortaya çıkartmak için Derin Arayışlar adlı tasarım ve proje yarışması düzenleyen STM, üniversitelerde eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrenciler kadar mezunların da bu konuya yönelmesini amaçladı. Gemi inşası, fizik, endüstri, bilgisayar, makine gibi onlarca bölümde okuyan yada mezun olanlara yönelik Derin Arayışlar yarışmasında, denizaltı teknolojileri hakkında tez hazırlayan genç bilim insanları ödüllendirildi. İstanbul Teknik Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nden 6 bilimsel tez çalışmasına yaklaşık 100 bin TL ile ödül verildi. İstanbul Deniz Müzesi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan STM Genel Müdürü Murat İkinci; “Askeri deniz platformları alanında Türkiye’de ve küresel ölçekte yetkinliğini kanıtlamış bir kurumuz. Dünyanın en karmaşık platformlarından denizaltılar, savunma alanında bugün son derece kritik bir rolde. Denizaltı konusunda bilgi ve yetenek gelişimini desteklemek için düzenlediğimiz Derin Arayışlar Yarışması ile yalnızca insan kaynağı yetiştirmeyi değil, sektörün akademik alanda mevcut kabiliyetlerden faydalanmasını hedefledik. Hepsi çok değerli 10 üniversiteden başvuru oldu. STM olarak yerli savunma sanayimizi ve Türkiye’nin global pazardaki yerini güçlendirmek için çalışmalarına devam edecek” dedi.

MİLGEM’in ardından MİLDEN-Milli Denizaltı

Almanya ile ortak geliştirilen ‘Reis’ sınıfı Havadan Bağımsız Tahrik Sistemli 6 adet U 214 denizaltı gemisinin inşası sürerken, Türk Deniz Kuvvetleri için Milli Denizaltı Projesi’nin ilk adımları da atılıyor. Hidrojen Yakıt Hücresi teknolojisiyle geliştirilen Reis sınıfı denizaltılar, satha çıkmadan 3 hafta suyun altında kalarak savaş harekatı yapabilecek. Gelişmiş torpidolar ve güdümlü füze bulunması planlanan Reis sınıfı denizaltıların 2022-2027 arasında donanmaya katılması amaçlanıyor. Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı Dizayn Proje Ofisi (DPO) bir yandan da Milli Denizaltı (MİLDEN) Projesi’ni yürütüyor. MİLDEN’in ilk gemilerinin 2040 yılı başında donanmaya katılması amaçlanıyor.

KÖŞE YAZARLARI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
STM’DEN DUVAR ARKASI RADAR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
ÇiN UZAY HACMİNİ ARTIRIYOR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
DAĞIN KRALI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
TOPRAK ZAFERE SÜRÜYOR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
CAM ŞİŞE ATMA ORMANI YAKMA
GÜNLÜK HABER AKIŞI
SHENZHOU 15 YERYÜZÜNE DÖNDÜ
GÜNLÜK HABER AKIŞI
İSTANBUL PLAJLARI YAZA HAZIR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
HAYDİ GÖLDE BALIK TUTALIM…
GÜNLÜK HABER AKIŞI
RENK KODLU MARS HARİTASI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Bugün Dünya Yunus Günü!
GÜNLÜK HABER AKIŞI
YUNANİSTAN’DA TREN KAZASI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
RÖMORKÖR ALABORA OLDU
GÜNLÜK HABER AKIŞI
TÜRK GEMİSİ KARAYA OTURDU
GÜNLÜK HABER AKIŞI
EYT 1 YIL ERTELENEBİLİR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
ENGELLİLERİN ACI FERYATLARI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
YİNE SINIFTA KALDIK
GÜNLÜK HABER AKIŞI
SULAK ALANLARI ONARMA ZAMANI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Anneler Günü Kutlu Olsun

Copyright © 2024 Deniz Kartalı. Tüm Hakları Saklıdır.   |   Gizlilik Politikası