Deniz Kartalı

CEM GÜRDENİZ’DEN İNGİLİZ TYPE 23 FIRKATEYNE TEPKİ…ŞAKADAN ÖTE

Tümamiral Cem Gürdeniz, İngiltere Kraliyet Donanması’nın hizmet dışına çıkardığı Type 23 (Duke) Sınıfı fırkateynlerden 3’ünün Türkiye’ye satılacağı haberlerine tepki gösterdi. Geminin silah sistemlerinin büyük bölümü baş(ön) tarafta bulunduğu için isabet almasıyla savaş dışı kalacağı en büyük handikap olarak öne çıkıyor. Gürdeniz, bu anlaşmanın hayata geçmesinin savunma sanayisi için intihar olacağını söyledi.
“İngiliz Type 23 firkateynlerinden altıncısı HMS Monmouth Kraliyet donanmasında yedekleme eğitim gemisi olarak kullanılıyor. İngiltere bu gemileri Türkiye’ye önerebiliyor. Şakadan öte.”

CEM GÜRDENİZ’DEN İNGİLİZ TYPE 23 FIRKATEYNE TEPKİ…ŞAKADAN ÖTE
552 views
26 Ocak 2023 - 0:01

Savaş durumunda yedek parça desteği nasıl olacak?

Bu gemilere olası bir Türk Yunan savaşında İngiltere tarafından yedek parça ve cephane desteği sağlanacağını düşünenler var. Bunlar Yunanistan’ın Londra borsasında kurulduğunu. Balkan Savaşı’nda Yunan savaş gemilerinde İngiliz subay ve astsubayların görev aldığını bilmezler mi?

 

“YERLİ VE MİLLİLİK EYLEMLE OLUR”

“Savunma sanayini destekleyecek tersane hazırken, savunma sanayisi hazırken Türkiye’nin İngiltere’nin eski gemilerine yönelmesini anlamak mümkün değil” diyen Gürdeniz şöyle devam etti: “Yerli ve milli olmak sözle değil eylemle olur. Kendi gemisini yapan devlet 35 yaşında bir gemiyi ithal etmez. Bu intihardır. Yaşlanan filoyu modernize etmenin yöntemi TF-2000 ve diğer istif sınıf muharip gemi projelerini hızlandırmaktır. Türkiye başkasına muhtaç değildir.”

“BU GİRİŞİM KURUMSAL ATALET YARATABİLİR”

Öncelikle savunma sanayisinin gelişim sürecine ve bunun temel motivasyonuna değinen Deniz Güvenliği Uzmanı Deniz Güler ise “Başta Türk Deniz Kuvvetleri olmak üzere Ar-Ge alanında önemli başarılarla ulusun göğsünü kabartmış bir kuvvetin yaşadığı bu sıçrayışın ana fikrinde güven bağı zedelenmiş bir müttefiklik ilişkisine karşı ulusal onur, özgüven ve emekle verilen güçlü bir tepki yatmaktadır” dedi. MİLGEM projesinin ulusal savunma sanayisinde kurumsal kültür ve kurumsal hafızanın oluşmasına büyük katkı sağladığının altını çizen Güler, Türkiye’nin 21. yüzyılda kendi savaş gemisini inşa edebilen ülkeler ligine taşımışken böyle bir girişimin “kurumsal atalet” yaratabileceğine dikkat çekti. Güler sözlerini, “hazır ve yaşlı savaş gemilerinin alımından ziyade askeri gemi inşa sanayinin üretim kapasitesinin ne kadar artırılabileceği üzerine kafa yorulmalıdır” uyarısıyla tamamladı.

133 metre uzunluğunda ve 5900 tonluk fırkateynlerdeki, neredeyse tüm savaş sistemleri(BAE Systems 4,5 inç Mark 8 baş topu, 8 adet Harpoon anti-gemi füzesi ve 25 km menzilli Sea Captor hava savunma füzeleri) geminin baş tarafında bulunuyor. Savaş durumunda baş tarafın isabet almasıyla geminin savaş dışı kalabileceği en büyük soru işareti.

 

 

KÖŞE YAZARLARI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
STM’DEN DUVAR ARKASI RADAR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
ÇiN UZAY HACMİNİ ARTIRIYOR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
DAĞIN KRALI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
TOPRAK ZAFERE SÜRÜYOR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
CAM ŞİŞE ATMA ORMANI YAKMA
GÜNLÜK HABER AKIŞI
SHENZHOU 15 YERYÜZÜNE DÖNDÜ
GÜNLÜK HABER AKIŞI
İSTANBUL PLAJLARI YAZA HAZIR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
HAYDİ GÖLDE BALIK TUTALIM…
GÜNLÜK HABER AKIŞI
RENK KODLU MARS HARİTASI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Bugün Dünya Yunus Günü!
GÜNLÜK HABER AKIŞI
YUNANİSTAN’DA TREN KAZASI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
RÖMORKÖR ALABORA OLDU
GÜNLÜK HABER AKIŞI
TÜRK GEMİSİ KARAYA OTURDU
GÜNLÜK HABER AKIŞI
EYT 1 YIL ERTELENEBİLİR
GÜNLÜK HABER AKIŞI
ENGELLİLERİN ACI FERYATLARI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
YİNE SINIFTA KALDIK
GÜNLÜK HABER AKIŞI
SULAK ALANLARI ONARMA ZAMANI
GÜNLÜK HABER AKIŞI
Anneler Günü Kutlu Olsun

Copyright © 2024 Deniz Kartalı. Tüm Hakları Saklıdır.   |   Gizlilik Politikası